Aktualności

powrót do listy

KULINARNE PODRÓŻE MAGDY GESSLER

Polecane | Programy |
KULINARNE PODRÓŻE MAGDY GESSLER
KULINARNE PODRÓŻE MAGDY GESSLER  Foto: TVN

KULINARNE PODRÓŻE MAGDY GESSLER

 

Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru, a tym razem odkryje dla Państwa tajniki kuchni z różnych części Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… - po tym cyklu zrobią się Państwo naprawdę głodni! Zapraszamy do ITVN na dwie części dokumentu „Kulinarne podróże Magdy Gessler” w poniedziałek 1 maja i w środę 3 maja o godz. 18.15 (CET – Berlin, Paryż), 19.10 (EDT – Nowy Jork, Toronto)

KULINARNE PODRÓŻE MAGDY GESSLERKULINARNE PODRÓŻE MAGDY GESSLER
Foto: TVN

Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania oraz lepszego zrozumienia zwyczajów, wierzeń i kultury Meksykanów.

W 2010 roku tradycyjna kuchnia meksykańska została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Od lat przepisy z tego kraju podbijają podniebienia smakoszy na całym świecie. W pierwszej części dokumentu, Magda Gessler zwiedzi rejony Meksyku Centralnego (Mexico Districto Federale i Puebla de los Angeles). Kto nie kojarzy takich potraw jak guacamole czy tortilla? Magda Gessler ruszy tropem tych kultowych dań i odkryje wszystkie ich tajniki.

Kolejnym celem Magdy Gessler będzie stan Oaxaca w południowym Meksyku. To idealne miejsce, żeby poznać autentyczną kuchnię prekolumbijską oraz potrawy i receptury stosowane przez Indian. Czy w zalewie amerykańskich dań typu fast food Magdzie uda się odnaleźć tradycyjny i powiązany z naturą sposób odżywania? Na „Kulinarne podróże Magdy Gessler” zapraszamy do ITVN.

MATERIAŁY TVN

KULINARNE PODRÓŻE MAGDY GESSLERKULINARNE PODRÓŻE MAGDY GESSLER
Foto: TVN

POWRÓT DO CZARNOBYLA
Następny artykuł:

POWRÓT DO CZARNOBYLA

tvnpix