Aktualności

powrót do listy

KUCHENNE REWOLUCJE

Polecane | Programy |
KUCHENNE REWOLUCJE
KUCHENNE REWOLUCJE - ODC. 12  Wideo: TVN

KUCHENNE REWOLUCJE – ODCINEK 12

W najbliższym odcinku „Kuchennych rewolucji” pokażemy spektakularną metamorfozę restauracji Kanion w Szklarskiej Porębie. Zapraszamy do oglądania ITVN w niedzielę 26 listopada o godzinie 20.00 (CET – Berlin, Paryż), 20.00 (CST – Chicago), 21.00 (EST – Nowy Jork, Toronto)

KUCHENNE REWOLUCJEKUCHENNE REWOLUCJE
Foto: TVN

W popularnej turystycznie Szklarskiej Porębie Agata i Marek wybudowali wspaniałą i nowoczesną restaurację Kanion. Marek wyznaje zasadę, że płaci się „fachmanom” za wykonanie pracy i wszystko powinno działać jak należy. Zgodnie z tą zasadą projekt i wykonanie restauracji zostało zawierzone  i pozostawione w 100% architektowi, a kiedy restauracja była ukończona Marek musiał znaleźć zawodowego  kucharza – również fachowca.  To niełatwe zadanie i właściciel przyznaje, że swojego wypatrzył w innej restauracji. Czekał pod nią kilka godzin w samochodzie, a kiedy jego przyszły szef kuchni skończył pracę, zaprosił go do samochodu i przebił ofertę konkurencji. W taki o to sposób Artur, który z najlepszymi ocenami ukończył szkołę gastronomiczną, został szefem kuchni w Kanionie.

Niestety, od początku lokal  nie przyciągał gości. Chociaż przed restauracją przechodzą tłumy ludzi, to do Kanionu na jedzenie nikt nie zagląda i nawet w sezonie dochody były minimalne. Klientów nie zachęciły nawet zmiany w menu. Na początku  restauracja wystartowała ambitnie z daniami z przegrzebków i kalmarów, które nie znalazły chętnych, więc teraz karta menu to mieszanina różnych dań: włoska pomidorowa z bazylią, żurek, kwaśnica i oczywiście „obowiązkowa” pizza, a wszystko po to żeby zadowolić  gusta każdego.

Inne restauracje są pełne gości, a Kanion owszem, przyciąga ludzi, ale turyści oglądają tylko piękną kamienną elewację, czasami nawet robią sobie przed restauracją zdjęcie i… idą jeść u konkurencji. Ciągłe niepowodzenia i brak dochodów oczywiście powodują  napięcia, które źle wpływają na szefa kuchni. Artur coraz częściej robi się wybuchowy i nie potrafi przyjmować krytyki. Jacek, syn właścicieli, który jest kelnerem, obsługując gości często słyszy ich pretensje, że danie jest niesłone, albo np. niedogotowane, ale trudno przekazać to Arturowi. Agata twierdzi, że gdyby to zależało tylko od niej, dawno by już pozbyła się restauracji, ale Markowi szkoda sprzedawać dorobek życia, coś w co zainwestował wszystko co miał. Ponieważ czują się już bezradni, na pomoc postanowili wezwać Magdę Gessler. Czy słynna restauratorka pomoże im uratować lokal? Zapraszamy przed telewizory do ITVN!

TEKST TVN

 

MIŁOŚĆ PO MIŁOŚCI
Następny artykuł:

MIŁOŚĆ PO MIŁOŚCI

tvnpix